Blog

Arguments de pes per passar-se a la fotovoltaica

L’autoconsum ha esdevingut una alternativa energètica cada vegada més interessant per al teixit empresarial. I ho ha fet perquè reporta indubtables beneficis ambientals i també importants avantatges econòmics. Tot seguit us detallarem els principals arguments pels quals considerem que val molt la pena passar-se a la fotovoltaica.

L’energia solar contribueix a la seguretat i a la garantia de subministrament. Redueix el consum de combustibles fòssils i la dependència energètica amb l’exterior. Ajuda a complir els objectius de Catalunya i de la UE en matèria d’energies renovables, amb un cost inferior a altres mecanismes. Així mateix, afavoreix la descarbonització i la millora de la qualitat de l’aire. Pel que fa a la mobilitat, obre la porta al vehicle elèctric amb energia quilòmetre zero.

En termes purament econòmics, apostar per la fotovoltaica suposa una millora de la competitivitat de les empreses i fomenta la creació d’ocupació no deslocalitzable. Incentiva l’activitat econòmica i industrial, i també impulsa nous models de negoci lligats a l’agregació de l’energia. A més a més, s’obté un evident estalvi energètic i econòmic, i permet gestionar la pròpia energia i afavorir l’empoderament del ciutadà.

L’energia solar representa un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica que vivim, ja que redueix l’empremta ecològica de manera dràstica, gràcies a les emissions de CO₂ que deixen d’arribar a l’atmosfera. Per tant, produeix beneficis de manera individual i col·lectiva, contribuint a la sostenibilitat del nostre planeta.

D’altra banda, els canvis legals introduïts al 2019 i al 2018, quan es va suprimir l’anomenat ‘impost al sol’, fan que les condicions i costos siguin ara molt més favorables. En aquest enllaç aprofundim en totes les novetats normatives arran del reial decret d’abril de l’any passat: LES CLAUS DE LA NOVA LLEI QUE POT REVOLUCIONAR L’AUTOCONSUM ELÈCTRIC. Són elements que, units a la baixada de preu de les instal·lacions solars, expliquen per què la tendència empresarial a l’autoconsum no deixa de créixer.

Cal recordar que la inversió necessària per posar en marxa la instal·lació es recupera en un termini d’entre 5 i 6 anys. Si necessites més informació, a IPV disposem d’especialistes que, sense cap compromís, t’ajudaran a resoldre qualsevol consulta en funció del teu cas particular.

Prev

La cogeneració mantindrà l'activitat per donar servei a indústries essencials

Next

IPV continua prestant serveis essencials gràcies al seu pla d'acció davant l'alerta sanitària