Blog

La cogeneració mantindrà l’activitat per donar servei a indústries essencials

L’Associació Espanyola de Cogeneració (Acogen) ha anunciat que les cogeneracions mantindran bona part de la seva activitat energètica per prestar servei a indústries considerades essencials. És a dir, per atendre les necessitats de companyies que no es veuen afectades per la paralització econòmica decretada pel Govern estatal, després d’endurir les restriccions derivades de la declaració de l’estat d’alarma causat per la crisi sanitària del coronavirus.

En concret, Acogen estima que les cogeneracions continuaran en uns nivells d’entre el 50% i el 80% dels que són habituals. D’aquesta manera, donarà servei a indústries que queden excloses de l’aturada de l’activitat econòmica, com són les dels sectors d’alimentació, paper, química, residus, aigües, refinatge o subministrament elèctric, entre altres.

Acogen calcula que durant el mes de març recentment finalitzat la producció de les cogeneracions es va reduir un 13% respecte al mateix període de l’any passat. Aquesta caiguda, segons indiquen des de l’Associació, és conseqüència directa dels ajustos realitzats a la seva retribució, l’enfonsament dels mercats energètics i la situació d’activitat lligada a la crisi del Covid-19.

Prev

COMUNICAT IPV EMERGÈNCIA SANITÀRIA

Next

Arguments de pes per passar-se a la fotovoltaica