Blog

La Vall d’Aran, sense punts de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics

La segona etapa de la prova d’autonomia del nou vehicle elèctric de la flota d’IPV transcorre entre Canejan i Tarragona. La primera dificultat que ens hi trobem, segons podem comprovar a través de les múltiples aplicacions especialitzades que consultem habitualment, és que a la Vall d’Aran no hi ha cap punt de recàrrega ràpida.

Això alentirà el nostre viatge cap a la capital tarragonina, ja que necessitem carregar la bateria del cotxe, que en el moment d’iniciar la ruta només disposa de 60 quilòmetres d’autonomia. Per tant, farem una parada a Arties, on s’hi troba l’únic punt de recàrrega de tota la Vall d’Aran, amb molt poca capacitat. Tan limitada que per cada hora de connexió només proporciona energia per recórrer 20 quilòmetres.

Després de passar més de dues hores a Arties, reprenem la marxa i fem una darrera aturada, aquesta vegada a Benabarre, per garantir-nos que arribarem sense problemes de subministrament fins a Tarragona.

L’absència d’un punt de càrrega ràpida a la Vall d’Aran ens ha penalitzat i ha allargat el nostre viatge unes quatre hores i mitja més del que hauria suposat fer-lo amb un vehicle de combustió. La conclusió és evident: encara hem d’avançar força en la implantació de punts de recàrrega d’alt rendiment perquè el cotxe elèctric guanyi espai definitivament al model tradicional.

Us expliquem tots els detalls en el següent vídeo:

Prev

IPV realitza una exigent instal·lació elèctrica al cor del Pirineu

Next

IPV participa en la construcció del nou Edifici Hospitalari Polivalent de Lleida