Blog

Energia solar, la millor alternativa per estalviar costos a les explotacions agrícoles

L’autoconsum és una aposta energètica cada vegada més estesa entre les explotacions agrícoles perquè proporciona un gran estalvi econòmic. Les empreses del sector veuen la fotovoltaica com la millor alternativa per combatre la reducció de marges que durant els darrers anys han hagut d’afrontar a conseqüència de l’increment de la factura elèctrica, que, en molts casos, fins i tot ha posat en greu risc la seva viabilitat.

El principal avantatge de la inversió en equipament solar és de caràcter econòmic, però no l’únic, ja que n’hi ha uns altres que cal destacar i la fan encara més atractiva. Per exemple, són sistemes silenciosos que requereixen molt poc manteniment i no contaminen.

A més a més, la instal·lació és senzilla i ràpida, i assegura la cobertura energètica. Així mateix, es tracta d’una infraestructura compatible amb qualsevol bomba que ja estigui en funcionament. Per últim, però no menys important, cal remarcar que l’evolució de la tecnologia fa possible, avui dia, amortitzar la inversió inicial al cap d’uns 5 o 6 anys.

Aquest cúmul de factors està propiciant que les explotacions agràries incorporin cada cop més l’energia fotovoltaica als sistemes de bombeig i de reg. Ens trobem davant solucions d’alta qualitat adaptables a les dimensions de cada instal·lació, capaces de proporcionar un autoabastiment de fins al 100% i que aporten total control sobre els costos energètics. En definitiva, és una opció que pot esdevenir determinant per garantir la rendibilitat d’un negoci.

Per fer números, convé consultar amb un especialista i demanar un estudi de viabilitat personalitzat, un servei que a IPV oferim sense cap compromís.

Prev

IPV continua oferint tots els seus serveis tècnics també durant l'estiu

Next

IPV realitza treballs de millora i renovació a la Central Hidroelèctrica Benòs