Blog

Il·luminem l’accés a la Central de Tavascan

IPV finalitza aquest mes de Novembre les feines de renovació de la il·luminació del túnel d’accés a la Central Hidroelèctrica de Tavascan. És una de les actuacions incloses en l’àmbit del projecte de condicionament de l’interior de la Central, amb l’objectiu de potenciar i fer valer la infraestructura i, al mateix temps, adequar-la per a les visites guiades que des de fa uns anys s’hi duen a terme.

Durant la dècada dels 50, es va iniciar la construcció de la central hidroelèctrica de Tavascan, una obra de dimensions colossals que va durar fins a l’any 1974, data de la seva inauguració.

El conjunt es troba dins d’una caverna de 500 metres de profunditat a l’interior de la muntanya del Pic de Guerón, a la comarca del Pallars Sobirà. Una de les seves singularitats és que és reversible, la primera d’aquestes característiques que es va posar en marxa a l’Estat espanyol. De dia agafa l’aigua dels llacs per produir electricitat i, durant la nit funciona com una estació de bombeig; torna a pujar l’aigua fins als llacs superiors per poder-la reutilitzar com a font d’energia.

Fins ara, la il·luminació del túnel d’entrada de la Central, estava condicionada pel règim normal de funcionament d’una central, és a dir, per a l’ús dels treballadors. Amb la posada en servei d’aquesta nova il·luminació es millora l’accés a la Central, tant a nivell d’il·luminació com de mesures de seguretat en cas d’emergència i, per tant, es realça l’experiència del públic que visita la central.

 

Tasques de modernització de la Central Hidroelèctrica de Sau
Prev

Substituirem els vells embarrats de la Central Hidroelèctrica de Sau