Blog

La Casa de Andalucía de Lleida reconeix Antonio Toré Povea com a Andaluz del Año – Premio a la Concordia 2019

L’empresari malagueny Antonio Toré Povea, establert a Lleida des del 1959, va rebre el passat dissabte 9 de març el reconeixement de la Casa de Andalucía de la capital lleidatana com a Andaluz del año – Premio a la Concordia 2019. Antonio Toré, motor i ànima del que avui en dia és IPV (Instal·lacions i Projectes d’Avantguarda) es va mostrar “molt orgullós” per l’homenatge provinent “tant de la Casa de Andalucía com de la terra que m’ha acollit”, a la qual, destaca, pertanyen tant la seva esposa com els seus quatre fills i nou néts.

L’acte de distinció va tenir lloc al restaurant Palau de Margalef, en presència de representants municipals, del món empresarial i de la societat civil, entre d’altres. Amb aquest guardó, la Casa de Andalucía ha volgut reconèixer la important trajectòria professional i empresarial d’Antonio Toré. Aquest premi se suma al que va rebre el 2006, de mans del llavors president de la Generalitat Pasqual Maragall i a proposta de la Federació d’Empresaris Metal·lúrgics de la Província de Lleida (FEMEL), la Medalla President Macià al mèrit al treball, pel seu compromís i contribució a millorar el futur de Catalunya. Tres anys abans, va ser distingit com a promotor de la Federació Catalana d’Associacions Territorials d’Empresaris Instal·ladors (FERCA). La seva empresa, IPV, també va rebre un guardó com a firma cofundadora de l’esmentada FEMEL.

Antonio Toré, nascut a Màlaga l’any 1941, va adquirir durant 1995 el 50% d’IPV, empresa que havia estat fundada tres anys abans i que fins aleshores pràcticament havia romàs inactiva. Només un any i mig més tard, quan IPV ja exercia com a referent del sector elèctric, Antonio Toré va convertir-se en propietari al 100% de l’empresa lleidatana.

Tot i que es va jubilar l’any 2005, Antonio Toré acostuma a visitar gairebé cada dia IPV, la gestió de la qual ara és responsabilitat de tres dels seus quatre fills. Durant la seva trajectòria, a banda de portar endavant el seu gran projecte, el d’IPV, i com a bona prova del seu caràcter emprenedor, l’home premiat com a Andaluz del Año 2019 per la Casa de Andalucía de Lleida ha estat soci fundador d’una constructora, de dos firmes immobiliàries i d’una altra empresa del sector elèctric. Així mateix, ha estat membre de la Junta Directiva i vicepresident de l’Associació Provincial d’Empreses Tecnoelèctriques de Lleida, i del consell executiu de FERCA i FEMEL.

Antonio Toré, nascut al si d’una família humil, era el petit de tres germans. Abans d’establir-se a Lleida, va viure a Sopeira, al Pirineu Aragonès, i a Tànger, lloc on als 12 anys ja va començar a treballar com a aprenent d’electricista. Més tard, un cop establert a Lleida, i tot just després d’aconseguir el carnet d’instal·lador, va fundar el seu propi taller amb només 21 anys. Era el començament d’una extensa i exitosa carrera empresarial sempre arrelada a la ciutat de Lleida.

Prev

IPV realitza un manteniment preventiu, predictiu i correctiu de les subestacions elèctriques

Next

IPV incorpora un nou enginyer com a responsable del Departament de Manteniment