Blog

El nou pla d’ajuts als cotxes elèctrics: descompte mínim de 6.000 euros per unitat

El Govern estatal ha aprovat recentment un nou pla d’ajuts a la compra de cotxes elèctrics que suposarà un descompte de 5.000 euros per unitat. A aquest import s’ha d’afegir un altre que obliga totes les marques i punts de venda a introduir un descompte mínim addicional de 1.000 euros, cosa que garanteix una subvenció total de 6.000 euros per automòbil.

Així ho contempla el Pla Moves (Programa d’Incentius de Mobilitat Eficient i Sostenible), impulsat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i dotat d’un pressupost de 45 milions d’euros. Aquesta quantitat econòmica va destinada a la compra de cotxes i altres vehicles elèctrics i també a la instal·lació d’infraestructures de recàrrega. A més a més, incorpora partides per posar en marxa sistemes de préstec de bicicletes elèctriques i mesures recollides en plans de transport als centres de treball.

Les subvencions seran de 5.000 euros en el cas dels cotxes, si bé arribaran fins a 15.000 en l’adquisició d’autobusos i camions pesants. Pel que fa a les motocicletes elèctriques, l’ajut arribarà a 700 euros. Així mateix, els incentius als vehicles de gas continuen actius i es reserven per a camions i furgons.

El Ministeri aclareix que les subvencions del Pla Moves no són compatibles amb altres ajuts d’altres administracions que tinguin la mateixa finalitat. Els beneficiaris podran ser professionals, autònoms, persones físiques, comunitats de propietaris, empreses privades, entitats locals i entitats públiques vinculades a elles, les administracions de les comunitats autònomes i altres entitats de l’Administració central.

Els fons del Moves seran gestionats directament per les comunitats autònomes, que els rebran de l’Estat.

Prev

IPV incorpora un nou enginyer com a responsable del Departament de Manteniment

Next

Les claus de la nova llei que pot revolucionar l'autoconsum elèctric