Foto: Ajuntament Alcoletge/Jordi Clariana
Blog

Alcoletge adjudica a IPV la renovació de l’enllumenat públic del municipi

L’Ajuntament d’Alcoletge, municipi ubicat a la comarca lleidatana del Segrià, ha adjudicat a IPV, fent UTE amb Kreum, el projecte de renovació de l’enllumenat exterior de la localitat. L’obra, especialment important per a aquesta població de 3.400 habitants, té un import de 496.000 d’euros, IVA inclòs, i un període d’execució de sis mesos.

L’oferta presentada per IPV-Kreum va ser elegida entre una desena d’empreses aspirants a guanyar la licitació. El projecte compta amb el cofinançament dels fons europeus FEDER, en el marc del programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020, i fixa com a principal objectiu reduir el consum elèctric i, per tant, les emissions contaminants de CO2.

Els treballs responen a la decisió de l’Ajuntament d’adherir-se al pla de lluita de la Unió Europea contra el canvi climàtic, plasmat al Pacte dels Alcaldes per al Clima i l’Energia. La col·locació de la nova il·luminació LED prevista a la via pública produirà una eficiència energètica molt superior a la que té lloc actualment. Es calcula que la remodelació, un cop acabada, farà que Alcoletge rebaixi un 70% el consum energètic i les emissions de CO2 generades per les seves instal·lacions d’enllumenat exterior, mentre que el cost de la factura elèctrica municipal per aquest concepte suposarà un estalvi superior al 50%.

La feina d’IPV inclourà la realització de millores en l’eficiència de l’enllumenat dels edificis del Pavelló Municipal, l’Ajuntament, el Col·legi Mare de Déu del Carme i el CIPGC (Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil) d’Alcoletge. Així mateix, el termini de garantia, que el plec preveia d’un any, s’ampliarà a quatre.

Prev

IPV renova els seus certificats ISO. T’expliquem per què són tan importants els estàndards de qualitat

Next

IPV posa en marxa un carregador per a vehicles elèctrics a les seves instal·lacions